Ik wist dat het anders moest, niet over een half jaar maar nu….

Vicky Giltjes -Gelukscoach  Bureau Luister

Mijn leven heeft nogal wat hobbels gekend, ups en downs noemen ze dat. Gelukkig weet ik nu pas dat ze niet voor niets op mijn pad zijn gekomen. Het Universum had er namelijk echt een bedoeling mee. Ik had het toen alleen nog niet door, ik zag het niet of wilde het niet zien. Het verband, “the connecting dots”,  zie je enkel achteraf door alle “dots” met elkaar te verbinden. Achter elke vrouw zit een persoonlijk verhaal. En juist dat unieke verhaal is voor mij zo belangrijk omdat  het verhaal alle elementen bevat voor een zinvoller, waardevoller en gelukkiger leven. Een leven met veel meer vervullig en  voldoening en een leven van toegevoegde  waarde.

Ik weet  maar al te goed hoe jij je moet voelen. Ik was ooit zelf zo’n vrouw. Ik had alles tot mijn beschikking om mij intens gelukkig te voelen maar desondanks voelde het niet zo. Mijn leven voelde oppervlakkig en er was weinig meer waar ik echt meer in uitblonk. Ik was al heel lang niet meer de energieke, enthousiaste en ondernemende vrouw die ik vroeger was. Alles leek opgedroogd, ingekakt en opgebrand.

Ik kreeg een heftige wakeupcall waar ik achteraf heel dankbaar voor ben. Ik kon kiezen; of op deze manier nog 40 jaar doorgaan of echt iets maken van mijn leven. Ik koos godzijdank het tweede. Door deze belangrijke beslissing ben ik gelukkig  weer  die vrouw die het leven  kan omarmen omdat ik nu weet dat het ook anders kan, dat het al die tijd gewoon in mijzelf zat. Ik kon er alleen niet meer bij. De enige die jouw leven weer kan veranderen dat ben JIJ. Jij bent de sleutel  om je weer oprecht  gelukkig te voelen, jij bent de enige die zijn eigen werkelijkheid kan creëen en het mooie is dat ik je daarbij kan helpen omdat…

Geluk echt te leren is!

 

Mijn persoonlijke verhaal…

Ik groeide op in een gezin waar er weinig ruimte was om mezelf te zijn. Al snel leerde ik dat aanpassen de enige oplossing was. Ik leerde al vroeg te kijken naar wat een ander nodig hadden en ik paste ik mijzelf moeiteloos aan. Zo leerde ik al op hele jonge leeftijd te pleasen en mijzelf weg te cijferen. Ik had zoveel maskers tot mijn beschikking die me allemaal naadloos pastte. 

Na mijn middelbare school moest ik kiezen voor een vervolgopleiding. Geen idee waar ik goed in was. Ik koos uiteindelijk voor de Hotelschool, ik ging op kamers. Ik genoot van de vrijheid die deze nieuwe fase mij bracht. Eindelijk mocht ik kiezen wat ik zelf wilde maar het voelde ook heel spannend en eng omdat ik dit nog nooit in mijn leven had mogen doen. 

Na mijn opleiding ben ik direct gaan werken in diverse hotels. Eerst in Domburg, daarna in Bergen op Zoom. Daar leerde ik mijn liefde van mijn leven kennen, Guust. Ik was 24, hij was 40, getrouwd en had 3 kinderen. Een onmogelijke missie waar ik zeker mijn vingers niet aan wilde branden. Onbereikbaar……….althans dat dacht ik toen.

Niet veel later ontmoette in datzelfde hotel de man met wie ik zou trouwen in 2002. We kregen in hele korte tijd 3 kinderen (Isa en een tweeling, Guus en Freek). Ik vond het moeilijk om mijn drukke baan te combineren met het moederschap. Mij was nooit geleerd om mijn grenzen aan te geven dus die werden (ook door mijzelf) aan alle kanten overschreden. Ik wilde zo graag goed doen op alle vlakken tot ik op een dag vergat de kinderen  op te halen van het kinderdagverblijf. Ik zat in een vergadering en was niet bereikbaar. Ik heb me nog nooit zo schuldig gevoeld in mijn leven. Het ging zo niet langer en ik besloot in 2005 om thuis te blijven voor de kinderen in mijn nieuwe rol als huismoeder. 

Ik had alles wat mijn hartje begeerde (voor de buitenwereld); een prachtig vrijstaand huis, 2 auto’s voor de deur, we konden 2 x per jaar op vakantie, mijn man had een goede baan, prachtige kinderen en genoeg vrienden om ons heen.

Heerlijk vond ik het eerste jaar maar mijn leventje werd steeds kleiner en echte successen kende ik niet meer. De dagen waren veelal hetzelfde en het uitje van de dag waren de dagelijkse boodschappen. Deze periode is wel mijn meest zwarte periode van mijn leven geweest. Toch trok ik elke dag mijn masker weer op. Ik kon mijn verhaal met niemand delen. Ik voelde me eenzaam en vreselijk ongelukkig

 

 

In 2010 kreeg ik mijn wakeup-call. Ik belande van de 1 op andere dag in een bed en was niet meer in staat om voor mezelf te zorgen. Mijn lijf had het opgegeven. Bij elke stap die ik deed viel ik om. Ik kon niet eens meer zelfstandig naar het toilet maar had de zorg voor 3 hele kleine kinderen. Drie weken heb ik daar gelegen, niet wetende of het ooit goed zou komen. Er moest iets veranderen. Niet over een tijdje maar NU. Mijn pad van persoonlijke ontwikkeling is hier gestart.

Totdat Guus ineens na jaren weer belde. “Hoe gaat het met je”; vroeg hij. “Wil je het eerlijk weten? Eigenlijk verre van goed”; zei ik. We besloten een kop koffie te drinken. Ik wist toen eigenlijk al dat het drinken van een simpele kop koffie mijn leven drastisch zou gaan veranderen. We hadden 16 jaar op elkaar gewacht en wat er al die tijd al was, konden we beide niet negeren.

Ik koos uiteindelijk voor de liefde en mijn eigen geluk, een scheiding was het gevolg. Ik wist vanaf dat moment dat ik zelf verantwoordelijk was voor mijn eigen geluk, ik had de regie in handen en niemand anders. Hoe moeilijk sommige keuzes ook zijn. Ik verhuisde met mijn kinderen naar de Wouwse Plantage en stapje voor stapje begon ik weer te leven. 

Na jarenlang aan mezelf te hebben gewerkt, door de angst en het verdriet heen, kan ik nu echt zeggen dat ik me weer intens gelukkig voel. Ik heb een geweldige man, mijn kinderen doen het fantastisch en groeien op als geweldig mooie volwassenen, ik heb mijn eigen bedrijf en barst weer van de energie. Ik voel me compleet mezelf, de maskers heb ik niet meer nodig.

Ik heb al deze hobbels niet voor niets op mijn pad gekregen, ze hebben bijgedragen zodat ik andere vrouwen mag inspireren en helpen om zich ook weer gelukkig te voelen. Om ze weer een zinvol, waardevol en voldaan leven te geven. Zich weer van toegevoegde waarde te laten voelen, gewoonweg gelukkig zijn.

Ik heb nooit eerder zo sterk ervaren hoe het is om je hart te volgen. Hoeveel energie je werk oplevert als het volledig bij je past en je het met liefde en passie doet. 

 

Omdat jezelf zijn gewoonweg het allergelukkigst maakt!

Hoe ik kijk naar Geluk: het is eigenlijk heel simpel

Mijn visie op Geluk is in harmonie zijn met het leven zoals het werkelijk is. Dit betekent o.a. dat je geluk moet loskoppelen van je doelen, dromen en verlangens. Want wat als je deze door welke omstandigheid dan ook niet kunt realiseren? Soms komt ook het leven gewoon voorbij.  Wil dat dan per definitie zeggen dat je je ongelukkig moet voelen. Geluk is een gevoel en dit gevoel kan je sturen. Het is eigenlijk gewoon een kwestie van een positieve mindset en dit gaan toepassen in je dagelijkse leven. Je ontdoen van bepaalde gewoonten die je al jarenlang niets nieuws gebracht hebben. Je gelukkig voelen hoeft niet ingewikkeld te zijn, het wordt vaak veel te gecompliceerd gemaakt. Als het ingewikkeld was dan zou ik het ook niet kunnen. En als ik het kan dan kan jij het ook.

Wat je van mij moet weten

Ik ben geboren op 8 maart 1973, Internationale vrouwendag. Ik geloof enorm in de vrouwelijke waarden zoals intuïtie, empathie en het spirituele. Maar onderschat mijn mannelijke waarden niet. Ik ben een echte doorzetter, geniet van het behalen van resultaten en ga een discussie zeker niet uit de weg. Ik ben echt allergisch voor de woorden “ja, maar”, het gebruik van vaagtaal en het zoeken naar allerlei excuses om iets niet te doen. Ik hecht enorme waarde aan de kracht van zelfreflectie. Voor mij betekent reflecteren op jezelf de eerste serieuze stap naar daadwerkelijke verandering. Het niet mooier kleuren dan dat het werkelijk is.

Tijdens mijn coachingssessies kan ik soms wat scherp uit de hoek komen, zacht confronteren noemen ze dat. Dit is niet altijd even leuk en aardig maar ik ga het zeker niet uit de weg. Deze spiegel is soms nodig om jou te laten groeien en om je uit te dagen je grenzen te verleggen. Kijken wat er wel mogelijk is en vaak genoeg is dat veel meer dan je denkt. Ik vind in alle trajecten dat jij zelf verantwoordelijk bent voor het resultaat wat je eruit haalt. Het enige wat ik doe is jou tijdens deze trajecten voor de volle 100% begeleiden en ondersteunen

Ik start geen coachingstraject om “vrienden” te worden, neemt niet weg dat ik het heel belangrijk vind dat er een juiste klik is. Het moet voor beide partijen iets positiefs opleveren. Door de vele trajecten die ik heb mogen begeleiden, heb ik inmiddels voelsprieten ontwikkelend, waardoor ik heel snel doorzie waar de kern van jouw persoonlijke thema ligt. We hebben dus niet veel sessies nodig voor de onderzoeksfase maar kunnen heel snel starten met het oplossen daarvan. Ik ben dus ook buitengewoon praktisch en realistisch ingesteld.

Verder hou ik enorm van cadeautjes geven en krijgen, lust ik geen spinazie, ben ik dol op mergpijpjes (de koekjes) en salmiakdrop, heb ik een hekel aan poetsen en tuinieren, moet ik 1 x per jaar naar de zee, rij ik standaard altijd 20 kilometer te hard, ben ik erg ongeduldig, kan ik na het krijgen van de kinderen geen trampoline meer springen (anders pies ik in mijn broek), kan je mij niet gelukkiger maken dan mij te trakteren op een heerlijke lunch of een diner, neem ik mijzelf niet al te serieus, ga ik nooit meer van z’n leven in de Baron en ben gek op katten.

In een GRATIS kennismakingsgesprek krijg je altijd waardevolle tips van mij die je direct kunnen helpen. Schrijf je hier in…

Ja, ik wil graag mijn persoonlijke TIPS ontvangen!
dit veld niet invullen s.v.p.

GRATIS GELUKSBOOSTER

Een 5-daagse videotraining is speciaal voor enthousiaste

en ondernemende vrouwen die wel een "Geluksboost" kunnen gebruiken!

START VANDAAG NOG! Slecht 15 minuten per dag.

Voornaam
Achternaam
E-mailadres

Yes, gelukt. Je ontvangt nu gelijk alle informatie via de mail!

Pin It on Pinterest

Share This