En dan zie je jezelf op deze foto en kan je jezelf niet

anders voelen dan heel erg trots.

 

Wat een weg heb ik bewandeld en wat een hobbels heb ik genomen de afgelopen jaren. Mijn pad van persoonlijke ontwikkeling begon letterlijk toen mijn lichaam aangaf dat het genoeg was. Het had al die jaren ten dienste gestaan van anderen. Alleen maar oog voor wat een ander nodig had, pleasegedrag. Nooit aan mijzelf denken, niet eens weten wie ikzelf was. Op die bewuste dag voelde ik me niet goed. De jongens hadden afgesproken met wat vriendjes en ik telde de minuten af tot het moment dat ze werden opgehaald door hun moeders. Ik weet nog dat ik een gezellig kletspraatje gemaakt heb terwijl mijn lichaam alle signalen “rood” uitzond. Ik ben op de bank gaan liggen en vanaf dat moment heb ik 3 weken niet meer kunnen lopen. Lag alleen maar op mijn bed in de hoop dat het morgen anders zou zijn. Ik had toen 3 kleine kinderen waar ik voor moest zorgen maar kon nog niet alleen naar het toilet. Mijn toekomstbeeld werd git en gitzwart. Als het zo zou blijven dan hoefde het niet meer voor mij. De periode is het omslagpunt geweest. Achteraf ben ik er enorm dankbaar voor dat ik deze wake-up call gekregen heb. Het was een boodschap van boven. Het moest nu echt anders. Mijn leven moest anders. Niet over een tijdje maar nu.

Jarenlang liep ik elke workshop af, ontwikkelde mijzelf in allerlei facetten van het leven, las zelfhulpboeken, deed opleidingen, keerde mijzelf binnenstebuiten, keek mijn draken in de ogen, ging naar bijeenkomsten, ging zelfreflecteren, ik zoog alle informatie op die er was. Elke keer steeds een stapje dichterbij wie ik in werkelijkheid was. Steeds een stapje dichter bij mijn Ware ik.

Deze ontwikkeling heeft uiteindelijk tot mijn scheiding geleid. In alle opzichten pasten we niet meer bij elkaar. We waren letterlijk uit elkaar gegroeid. Ik koos voor de liefde van mijn leven waar ik al 16 jaar op gewacht had. Ik koos voor het eerst voor mijzelf uit liefde.

Bij hem kon ik voor het eerst mijzelf zijn. Werd ik erkent voor mijn talenten en kwaliteiten. Hij spoorde mij aan om deze in te gaan zetten en van toegevoegde waarde te zijn voor deze wereld. Hij zag al veel eerder wat er in mij zat dan ikzelf deed. In december 2014 schreef ik mij in bij de Kamer van Koophandel. Bureau Luister werd geboren.

Net zoals bij iedere ondernemer is de start het moeilijkst. Je bent ingeschreven bij de Kamer van Koophandel en dan hoop je dat de cliënten rijen dik voor de deur staan. Net als veranderprocessen heeft de opstart van een bedrijf tijd nodig. Ik heb doorgezet ondanks alle draken in mijn hoofd; Dit gaat me nooit lukken? Ben ik wel goed genoeg? Wie zit er nu op mij te wachten? Zal ik toch nog een studie gaan volgen.

Vorig jaar besloot ik een eigen kantoor te gaan huren. Een plek waar al mijn creativiteit kon ontstaan. Ik huurde een ruimte in De Pastorie in Bergen op Zoom. Deze keuze heeft er letterlijk voor gezorgd dat ik Bureau Luister als een echt bedrijf ging zien. Er moest nu heus verdiend worden om de huur te betalen. Het veranderde aan allerlei kanten mijn mindset. De Pastorie werd het helaas niet en nu heb ik een geweldig kantoor in Roosendaal bij Frame21.

In mijn ondernemerschap heb ik al ontzettend veel mogen leren. Marketing, technische zaken zoals mailsystemen, websites bouwen, salesfunnels, zichtbaarheid, boekhouden en nog zoveel meer. Ook het nodige leergeld moeten betalen voor opleidingen die uiteindelijk niet het beoogde doel hadden, investeringen die achteraf het ook niet bleken te zijn en met name aan mede-ondernemers die uiteindelijk niet de diensten bleken te brengen zoals ze mij beloofd hadden. Ik heb het allemaal ook laten gebeuren. Maar het is nu anders. Mijn missie is duidelijk; ik wil mooie, prachtige, krachtige vrouwen meer geluk laten ervaren. Meestal door inzicht te geven in hun huidige situatie en te helpen met de (vaak kleine) stappen die ze kunnen nemen naar een leven vanuit zelfleiderschap en Eigen Wijsheid. Meer leven vanuit hun ware ik. Ik kan als voorbeeld dienen.

Ik neem geen genoegen meer met middelmatigheid. Voelt het niet goed, maken mijn leveranciers er een potje van dan “opereer ik nu zonder te verdoven”. Ik neem alleen nog maar genoegen met een dreamteam. Mensen die mij ook groter willen maken. Mensen die doorhebben dat als het mij goed gaat dat het hun ook goed gaat. Mensen die in mij geloven, die geloven in wat ik deze wereld te bieden heb. Ik laat me omringen door gelijkgestemde. Heerlijk om dit allemaal te mogen ervaren. Het geeft me elke keer weer zo’n ongelofelijke boost. Ik heb deze wereld echt iets te bieden.

Maar nu ik deze foto zie dan voel ik alles weer voorbijgaan. Voel ik intens hoeveel mega krachtige stappen ik al in mijn leven gezet heb. Hoe ik kilometers gegroeid ben. Dat ik eindelijk na al die jaren tegen mijzelf kan zeggen dat ik van mezelf hou. Dat ik er mag zijn. Dat ik het waard ben. Dat ik mooi genoeg ben. Dat ik mag ontvangen. Dat het meer dan genoeg is. En dat ik een goed mens ben in de kern.

Aanstaande zondag sta ik op het podium van het Netwerkevent “Pakjepodium” van Eva Brouwer. Ik ga er intens van genieten maar ik ga zeker mijn verhaal vertellen. Het verhaal wat mij zover gebracht heeft. Mijn verhaal, niets meer en niets minder.

“Omdat jezelf zijn je gewoonweg het gelukkigste maakt”

 

Veel liefs en jullie horen van mij,

 

Vicky

 

Geïnteresseerd wat ik voor jou zou kunnen betekenen? Bekijk dan mijn website www.bureauluister.nl. Ook start op 14 januari mijn online/offline programma “Zelfleiderschap vanuit Eigen Wijsheid”, het programma om werkelijk een leven te gaan leiden zoals jij het vanuit jouw diepste kern zou willen. Voor meer info of inschrijvingen www.zelfleiderschapvanuiteigenwijsheid.nl of schrijf je in voor de       4 gratis videolessen die horen bij dit programma (te vinden op mijn website).

 

6 Reacties

 1. rinus van wezel

  Beste Vicky,

  Eerlijk en oprecht verhaal en van alle gebeurtenissen is wat te leren voor het verdere leven. Wie als het riet in een sloot weet mee te wiegen met de windkracht van de dag en daarbij niet zal breken kan vrijwel iedere uitdaging aan……

  Antwoord
  • admin

   Beste Rinus, zo mooi hoe jij me altijd trouw volgt en altijd mooie woorden brengt. Dankjewel daarvoor. Liefs Vicky

   Antwoord
 2. Irma

  Wat een prachtig, krachtig, ontroerend en ten volle geschreven blog! Zo mooi. Jij, je groei en wat je brengt. Dank je wel voor het delen.

  Antwoord
  • admin

   Lieve Irma, dankjewel voor je lieve woorden en ik deel heel graag. Liefs Vicky

   Antwoord
 3. Jos Peters

  Beste Vicky,
  Wat een prachtig en krachtig verhaal! Het kan niet anders dan dat je succesvol wordt en betekenisvol voor andere vrouwen. Heel veel succes en vooral ook plezier as. zondag.
  Lieve groet,
  Jos

  Antwoord
  • admin

   Beste Jos, dank voor je ontzettend lieve reactie. Ik ga er zo van genieten zondag. Liefs Vicky

   Antwoord

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Pin It on Pinterest

Share This