“Als je niet weet wat je moet doen, doe dan hetgeen wat voor de hand ligt”

Geen idee wat ik nu werkelijk wil, Ik weet het even niet meer, Ik heb al zoveel geprobeerd, Geen idee wat ik moet kiezen’. Ik weet het gewoon even niet meer…’

Veel vrouwen die bij mij in de praktijk komen die zitten in een dikke mist. Het duizelt ze, ondanks het feit dat ze allemaal goed opgeleid zijn, getalenteerd genoeg om iets van hun leven te maken, geen feitelijke belemmeringen kennen. Eigenlijk kort door de bocht; alles hebben wat hun hartje begeert. Door de overvloed aan mogelijkheden, keuzes en rijkdom lukt het ze niet om de mist te laten optrekken. Ze blijven doelloos ronddwalen, weten de weg gewoonweg even niet meer terug te vinden. Weten niet meer het juiste pad te bewandelen

Het valt ook niet mee op koers te blijven te midden van afleiding en verleidingen. ‘Weten wat je werkelijk wilt, vanuit je eigen kracht!’ Dat is dan vaak dooddoener die deze vrouwen naar hun hoofd geslingerd krijgen door de helpers aan de zijlijn. Een meestal loze aansporing die vaak genoeg het tegenovergestelde teweeg brengt en absoluut niet helpt in dit innerlijke proces. Als je ronddwaalt in de mist en niet weet wat je werkelijk wilt dan weet je het gewoon even niet meer. Punt, uit, Amen..

Dit is vaak het moment dat ze met mij een afspraak maken. Ze zitten zo vast als een huis en weten niet meer of ze voor of achteruit moeten. Ze voelen aan alles dat de boel stagneert. Ze weten het echt niet meer, wanhopig vragen ze mij dan welke stappen ze moeten nemen om weer in beweging te komen.

Het mooie is eigenlijk dat ik het antwoord op deze vraag ook niet direct weet als ze bij mij op kantoor zijn. Mijn antwoord is eigenlijk altijd; als je niet weet wat je moet doen, doe dan wat voor de hand ligt. Dat stelt ze vaak genoeg al gerust. Gewoon de dingen doen waarvan je weet dat ze goed gaan komen en noodzakelijk zijn.

Juiste en krachtige keuzes maken kan alleen maar vanuit een werkelijk weten wat je wilt. Dus als je niet weet wat je wilt, impliceert dat ook direct dat je eigenlijk niet in staat bent om juiste keuzes te maken. Ik adviseer ze dan ook eigenlijk om even niet te kiezen maar gewoon te gaan doen. Doen wat voor de hand ligt, je administratie, opruimen in huis, de hond uitlaten, naar je werk. Niet denken maar doen!

En meestal komen vanuit “het doen”de antwoorden voor “het weten wat je wilt”. Op je pad van het doen, loop je tegen die dingen aan waar je de antwoorden op moet vinden en door de ervaringen die opdoet, komt vanzelf het werkelijke weten wat je wilt.

Kan je me nog volgen?

Het werkelijk weten wat je wilt en het maken van krachtige keuzes komt dus meestal voort uit de ervaringen die je opdoet. Het werkelijk weten wat je wilt vindt dus meestal achteraf plaats en ik noem ze vaak het “Aha-moment”. Dan past ineens alles als een puzzel in elkaar en begrijp je ineens waarom je de afgelopen periode zo hebt zitten zwoegen.

Je hoeft dus niet te weten wat je wilt, laat het gewoon zijn zoals het is. Maar zorg er altijd voor dat je aan de gang blijft, dingen blijft doen, ervaringen opdoet en er bestaat een grote kans dat je op je pad de antwoorden tegenkomt waarnaar je op zoek was.

Voor je het weet is de mist weer opgetrokken en bewandel je weer fluitend het pad wat voor je uitgestippeld is en maak je weer keuzes die horen bij jouw levensweg.

Mocht je behoefte hebben om eens over jouw “mist” te praten dan maak gebruik van het gratis kennismakingsgesprek en klik op deze link www.bureauluister.nl/gratis

Ik wens je weinig mist toe…..

 

Liefs Vicky

 

Pin It on Pinterest

Share This